Parking met 160 plaatsen aan Commanderij

Oudsbergen zoekt een ontwerper voor een parking met 160 plaatsen aan de Commanderij. Die worden samen met een fiets- en busparking aan de overzijde van de weg aan de Opstraat voorzien.

De Commanderij wordt in komende jaren uitgebouw tot één van onze grote toeristische trekpleisters en toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Om die bezoekers te kunnen ontvangen, moeten er uiteraard de nodige parkeerplaatsen worden voorzien. Om het zicht op de Commanderij en het landschap zoveel mogelijk te vrijwaren, zullen die parkeerplaatsen aan de overzijde van de Kasteelstraat aan het kruispunt met de Opstraat worden aangelegd.

Oudsbergen kiest voor een groene parking, met zo weinig mogelijk verharding. Hoogstambomen moeten zorgen voor voldoende schaduw. De parking moet ook duidelijk herkenbaar zijn als een parking aan het Nationaal Park Hoge Kempen.

Er worden 160 parkeerplaatsen voor auto’s voorzien, 2 plaatsen voor bussen en ook een zone voor fietsen. Een groene buffer schermt de omgeving af. Oudsbergen gaat nu op zoek naar een ontwerper om de plannen uit te tekenen. Die moet ook zorgen voor veilige wandelpaden en in een tweede fase ook voor een rotonde op het kruispunt van de Taelstraat en de Opstraat.