Resultaten van de tweede Corona Impact Monitor bekend

De UHasselt en De Betrokken Partij onderzochten het voorbije jaar de impact van de coronacrisis op de Vlaming. Oudsbergen nam als één van de partners actief deel aan het onderzoek en ontving uitgebreide rapporten. Eind 2020 nam onze gemeente deel aan het eerste deel van het onderzoek. Daaruit bleek toen dat de Oudsbergenaar vertrouwen had in de aanpak van het gemeentebestuur. Na enkele maanden volgde opnieuw een evaluatie. De resultaten van die tweede enquête zijn nu ook bekend. 

Ook het tweede onderzoek toont aan dat Oudsbergenaren tevreden zijn over de aanpak van het gemeentebestuur, meer zelfs dan de gemiddelde Vlaming.

De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn: 

  • De geluk- en stressniveau’s in Oudsbergen blijven status quo vergeleken met de eerste resultaten uit oktober. In de rest van Vlaanderen evolueerden ze negatief.
  • Het vaccinatiecentrum expodroom scoort erg goed. 65% van de deelnemers gaf een 10 op 10 voor de werking in het vaccinatiecentrum. Dat hebben we te danken aan de dagelijkse inzet van onze medewerkers en de vele vrijwilligers.
  • De vaccinatiebereidheid in Oudsbergen is erg hoog vergeleken met andere gemeenten.
  • Ongeveer de helft van de inwoners wil een evenement om het einde van corona te vieren. Daarmee scoren we op hetzelfde niveau als andere gemeenten in Vlaanderen.

De volledige resultaten ontdek je in dit rapport voor Oudsbergen.

Hier kan je de resultaten van het onderzoek in Vlaanderen nalezen.