1 miljoen euro subsidie voor nieuwe sporthal Oudsbergen

Oudsbergen haalde 1 miljoen euro aan Vlaamse subsidies binnen voor de herinrichting van de sportzone en de bouw van een nieuw multifunctioneel sportcomplex in Opglabbeek. In het nieuwe sportcomplex worden sport- en danszalen, een volkssportcentrum, dienstencentrum en ruimtes voor buitensporten gecombineerd. Verder wordt ook de hele sportzone geüpdatet met verschillende nieuwe outdoorsporten.

De ‘sportspurt’ is een initiatief van de Vlaamse overheid om investeringen in bovenlokale sportinfrastructuur te promoten. “De nieuwe sportzone in Opglabbeek voldoet perfect aan de vereisten”, zegt Ilse Wevers, schepen van sport. “We bouwen immers niet zomaar een nieuwe sporthal, maar kiezen voor een volledig nieuwe sportzone. We voorzien extra indoor sportoppervlakte, maar we hebben ook aandacht voor de outdoor sporten met een calisthenicspark, uitbreiding van het skatepark, aanleg beachvolley- en petanqueterreinen, multisportveld en extra padelvelden.”

In de nieuwe sporthal zal de Oudsbergenaar ook volkssporten en het dienstencentrum voor senioren terugvinden. “In het volkssportcentrum is er ruimte voor petanque, kegelen en handboogschieten. Ook wordt de beschikbare ruimte in de sportzone optimaal benut door de accommodatie van de voetbalclub te integreren in het nieuwe sportcomplex.”

De Vlaamse regering kon die integrale aanpak erg waarderen. Ook het uitgebreide participatietraject dat we hebben doorlopen, werd als een sterk proces beoordeeld. “De maximale subsidie bedraagt 1,25 miljoen euro”, weet Kurt Plessers, schepen van Patrimonium. “Ons dossier haalde een geweldige score van 80 procent, wat een subsidie van 1 miljoen euro betekent. Van de 45 ingediende projecten halen we samen met Lokeren de meeste subsidies binnen. We hebben dus een sterk dossier samengesteld.”

Als alles volgens plan verloopt, opent de nieuwe sporthal in de zomer van 2024. De werken starten eind 2022 / begin 2023. De oude sporthal blijft in gebruik tot de nieuwe sporthal opent. Aan de werken hangt een prijskaartje van in totaal 10,5 miljoen euro exclusief btw. Het dossier kwam tot stand na een uitgebreid participatietraject met de sportclubs, waarbij zoveel mogelijk rekening werd gehouden met hun vragen en wensen.