Over het project

Na de fusie is Oudsbergen verplicht om een nieuw, officieel wapenschild te creëren. Daarvoor schakelen we onze geëngageerde inwoners in. In het kader van een participatief project deden we in september 2021 een oproep bij onze inwoners om mee te denken over het ontwerp voor een nieuw gemeentewapen. Die oproep leverde verschillende ideeën en geïnteresseerde Oudsbergenaren op.

We organiseerden verschillende denksessies om samen met de Oudsbergenaar de nieuwe ontwerpen te bespreken. Tijdens deze denksessies kregen de ideeën steeds meer vorm.

We stelden vervolgens een werkgroep samen, met daarin de bevoegde schepen, een medewerker van dienst communicatie en participatie, Karel Baeten, Armand Bellinkx, William Engelen en Joël Neelen. In deze werkgroep werden verschillende ontwerpen bedacht, die daarna door grafisch ontwerper Joël Neelen werden uitgewerkt. Na overleg met de Vlaamse Heraldische Raad schoof de werkgroep twee ontwerpen naar voren.

We laten nu de keuze aan de Oudsbergenaar om over deze ontwerpen te stemmen. Stemmen doe je door op deze pagina te klikken. Stemmen kan tot en met 28 februari.