Schepencollege keurt omgevingsvergunning goed

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft op 10 januari 2022 de omgevingsvergunning officieel goedgekeurd voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum.

In februari 2021 werden de toenmalige plannen voorgesteld aan de omwonende burgers en de adviesraad voor ruimtelijke ordening (GRECORO). Daarna heeft het gemeentebestuur meerdere malen het advies gevraagd aan diezelfde adviesraad. Op basis van de adviezen van de GRECORO werden de bouwplannen aangepast op verschillende vlakken: uitzicht, stijl, omgeving, toegankelijkheid, mobiliteit, veiligheid, ...

De definitieve bouwplannen liggen nu klaar om uitgevoerd te worden. Nadat de aanbestedingsfase is afgerond, hoopt VZW Kimpenhof dat de bouwwerken kunnen starten in juni 2022. De werken zouden zo'n twee jaar duren. De ingebruikname van het nieuwe woonzorgcentrum staat dus gepland voor begin 2024. Wanneer het nieuwe woonzorgcentrum volledig is afgewerkt, verhuizen de bewoners van het oude gebouw naar het nieuwe. Na de grote verhuis wordt het oude gebouw vervolgens afgebroken.

Meer weten?

  • Op deze pagina vind je een volledig overzicht van de stand van zaken binnen het project.
  • In dit nieuwsbericht lees je alles over de aanpassingen van de bouwplannen na de adviezen van GRECORO.